Kerteminde Amatør Teater

2. Anmeldelse “Rejsen”

Jørgen Greve yder en fantastisk præstation som den ihærdige og nørdede bibliotekar. arkivfoto af Emil Andresen.

Ene mand på scenen sørger Jørgen Greve for en flot teateroplevelse i Kerteminde Amatør Teater. Alle, der holder af teater bør sikre sig en billet til ‘Rejsen’.

Der var sandt at sige ikke mange, der havde ladet sig lokke til premieren på Rejsen tirsdag den 12. marts. Måske har en del ladet sig skræmme af udsigten til en kæmpe lang monolog. Til dem og alle andre er der kun at sige: Tiden flyver i selskab med Jørgen Greve i rollen som en nidkær bibliotekar, der på sin jagt efter den formastelige person, der afleverede en bog 113 år for sent, må ud på rejse til det meste af Europa, Kina, Australien og USA. Og her taler vi om en mand, der ellers kun har været på en enkelt rejse til Maribo.

Der er mange, mange ord i Rejsen men der er også billeder og musik og så er der både humor og melankoli. Der er plads til letbenede jokes og til dybde i overvejelserne om livet, set gennem den ihærdige bibliotekars briller.  Er der noget om den vandrende jøde, og er der noget om ham der Gud?

Der er meget at tænke over og at være usikker på, men sikkert er det, at bogen er afleveret 113 år for sent. Det er en katastrofe, som må og skal opklares!

Stykket er skrevet af amerikaneren Glen Berger og oversat af skuespiller Asger Reher, kendt blandt andet fra ‘Ørkenens Sønner’. Reher kommer på besøg i KAT i dag den 13. marts for at se, hvordan Jørgen Greve klarer Rehers gamle rolle som bibliotekaren.

Jørgen Greve er alene på scenen, men faktisk kræver forestillingen et meget  tæt samspil om billeder og lyd og ord. Tage Krogh Nielsen har stået for at finde de helt rigtige billeder og filmstumper frem og sammen med Kaare Lefevre står han for at sørge for, at teknikken spiller præcist sammen med Greves spil på scenen.

Rejsen genopføres den 13. og 14. marts kl. 19.30 og igen den 17. marts kl. 15.

Billetter købes hos Spar i Langegade

 

Luk