Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kursus i instruktion – Klar parat – spil!

12. september Kl. 19:00 - 21:00

Har du lyst til at instruere et teaterstykke, men er usikker på, hvordan du skal tilgå opgaven? Eller trænger du bare til et brush up?

Har du som teatermenneske lyst til et kig ind i instruktørrollen?

Eller er du bare teaternysgerrig – og ser dette som en mulighed for at træde ind i KAT?

Så se med her…
OBS: tilmelding påkrævet. – se nærmere nederst i teksten
Instruktionskurset er bygget op omkring et tema, som vi hver gang dykker ned i og kombinerer med de teatermæssige greb, vi løbende arbejder med. Målet med kurset er, at du som deltager får viden om instruktørens værktøjskasse og sammen med de øvrige deltagere udvikler din egen evne til at sætte teatersproget i spil. Hver gang arbejder vi med forskellige dramatiske øvelser, så du vil både være på, foran og bagved scenen. Kurset kræver ingen forudgående kvalifikationer, men en åben, legende og nysgerrig tilgang.

Kurset forestås af Tina Nygaard, mangeårigt medlem af KAT, med stor erfaring som instruktør og skuespiller. Har lærerbaggrund, samt en diplomuddannelse i Drama & Teater.

 • Uge 32/Onsdag d. 10. august kl. 19.00-21.00: 1. heat:

  ’Komposition’ – Vi dykker ned i teaterstykkets opbygning og arbejder med ide, budskab og undertekst.

 • Uge 33/Onsdag d. 17. august kl. 19.00-21.00: 2. heat

  ’Scenografi’ – Vi arbejder med scenebilleder og hvordan instruktøren bruger scenen.

 • Uge 34/Mandag d. 22. august kl. 19.00-21.00

  ’Krop & bevægelse’ – Hvordan skabes der liv på scenen og hvordan kan man som instruktør arbejde med skuespillerens opmærksomhed på bevægelseskvalitet?

 • Uge 35/Onsdag d. 31. august kl. 19.00-21.00

  ’Skuespil & replikbehandling’ – Hvordan arbejder instruktøren med at få skuespilleren til at forløse den dramatiske tekst? Hvordan arbejder man med at få ’undertekst og følelser’ synliggjort for et publikum?

 • Uge 36/Shortplay-instruktørerne arbejder med instruktion; individuelle aftaler om at kigge med
 • Uge 37/Mandag d. 12. september kl. 19.00-21.00

  ’Klar, parat – spil!’ – Afprøvning af ’det hele’. Og måske brænder shortplay-instruktørerne for at få feedback på nogle af de scener, de har arbejdet med.

 • Uge 38/Shortplay-instruktørerne arbejder med instruktion; individuelle aftaler om at kigge med.
 • Fredag d. 23. september – Shortplaypremiere i KAT

Har du ikke mulighed for at deltage i alle seancerne, er du velkommen til at deltage, der hvor du kan.
DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst fejrer dansk teaters 300 års jubilæum ved at give alle amatørscener mulighed for gratis at opføre nogle nydigtede ’shortplays’ (= små enaktere). Det gør vi også i KAT. En række medlemmer har sagt ja til at give sig i kast med nogle af dem, der opføres d. 23. september. På kurset tager vi udgangspunkt i nogle af disse tekster – og hvem ved?…måske har du selv efterfølgende lyst til at give dig i kast med et af disse shortplays – til opførelse senere i sæsonen.

Kurset er gratis for medlemmer af KAT – for ikke medlemmer er prisen 150 kr. Tilmelding senest onsdag den 10/8 kl. 12.00 på mail monaclayton54@gmail.com eller på sms 22541287.

Detaljer

Dato:
12. september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Teaterhuset
Nørregade 15
Kerteminde, 5300

Arrangør

KAT