Anmeldelse

Rapmundet Revsende Revy i KAT

Den røde Tråd. Sådan var titlen på KATs udgave af en ægte lokalrevy anno 2015. Og gennem hele forestillingen var den fine røde Tråd, at det skulle handle om Kerteminde. Og det gjorde det også. Knap 20 numre blev det til. Og oveni fik vi mellem de støre numre lige lidt sladder af den gode Marie, der kender til alt og alle i Kerteminde. Og gerne fortæller det til de, der vil høre på hende. Og det er der jo som bekendt mange i Kerteminde, som gerne vil.
Selvom Kerteminde ikke har så stor en størrelse, er der nok at tage fat på. Også fordi nærheden til både politikerne og andre, der gør sig bemærkede, er ganske intenst.
De meget omtalte og især udskældte brosten fik ad flere omgange deres sag for. Amanda, som med lys på bliver kaldt den hvide dame, har mistet sit høreværn! Måske det er en kendt kritiker, der har neglet høreværnet. Den samme kritiker skulle også i revyen være skyld i, at Biblioteket er solgt til kirken, da kommunen ikke længere har overskud til retssagerne, hvis en anden havde købt bygningen!
Den lokale bedemand fik også et helt nummer. Den nye byggematador kan dog ikke undgå klip i kørekortet, fordi han kører dødskørsel!
Hansi Hinterseer dukkede også kort op, ligesom det blev bemærket, at Ritt Bjerregaard ikke får en lejlighed stillet til rådighed, selvom hun er udnævnt til minister – kirsebærminister.
Anden afdeling blev indledt med måske aftenens bedste nummer, hvor de medvirkende agerede kongefamilien, som Kluge opfattede denne familie i sit store portræt, som kunne ses på det lokale museum i sommer. Og selvfølgelig også lidt om Henriks titel, der for KAT er blev til Pap Henrik, som lyder lidt bedre på fransk, når det hedder Henrik Carton.
Det gode Turistbureau blev også omtalt i kærlige vendinger. Der skal hele tiden ske noget nyt – så hvorfor ikke en sexfestival – og pludselig dukkede så også den let genkendelige Linse Kessler op! Til stor morskab for alle – og i hvert fald for husarerne!
Den lokale udgave af Vild med Dans, blev selvfølgelig til Vild med Hans. Det var lykkedes at få hele tre med det gode navn Hans på scenen. Hans Borgmester, Hyrdehans og Hans Mangepenge. Dansen med Else Mølle, Sanne Stemann og Anette Vilhelmsen gik dog ikke helt efter planen. Da der jo som regel i dans kun er én, der fører. Og det er jo svært kunne man forstå med de tre damer! Selvom de prøvede både med Tango og Vals, inden de til sidst endte i en Bogi Voggi.
Der var underholdning hele tiden og meget til lattermusklerne, og klapsalverne lød meget ofte.
Det hele blev kædet fint sammen med musikken, som Poul Balle stod for. Og de syv medvirkende på scenen: Knud Pfeil, Momse Hansen, Ole Hansen, Helle Hassing, Lars Madsen, Jane Thomsen og Karen Thrane gjorde det fortrinligt.
De mange gode tekster var skrevet dels af revyholdet og dels af Hanne Ernst, Karl Krølle, Vølund og Susanne Krøyer.
Og det hele blev sat godt sammen af instruktør Willy Steen.
Og så er der lige spørgsmålet: Kan vi ikke kræve en sådan rigtig lokalrevy hvert år fra KAT? De er jo kattens gode til det!
Knud Erik Kristensen

Billeder